Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Η ανάκληση των 3.0 TDI κατηγορίας Euro 6 της Audi θα ξεκινήσει στη χώρα μας μέχρι το τέλος Μαρτίου

   Σε συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύθηκε στις 27/01/2018, σχετικά με την τοποθέτηση παράνομων συσκευών τροποποίησης εκπομπών στους νέας γενιάς Euro 6 diesel κινητήρες 3.0 TDI της Audi, ζητήθηκε και η επίσημη
τοποθέτηση της εταιρείας Kosmocar A.E., επίσημου αντιπροσώπου της Audi στην Ελλάδα, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Kosmocar A.E. κ. Νικόλαο Μαρτίνο, οι εν λόγω κινητήρες δεν φέρουν κάποια πρόσθετη συσκευή, αλλά η ανάκληση που έχει προγραμματιστεί για όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, αφορά συγκεκριμένο λογισμικό που εμπλέκεται στη λειτουργία του 3.0 TDI, το οποίο και θα αναβαθμιστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις προβλεπόμενες από την Audi εργασίες στα αυτοκίνητα που αφορά η επερχόμενη ανάκληση, δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην κατανάλωση, στην αποδιδόμενη ισχύ και ροπή, στα επίπεδα θορύβου, στις εκπομπές CO2, καθώς και στο σύστημα διαχείρισης καυσαερίων τους.


   Στη χώρα μας έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα μόλις 12 Audi αυτοκίνητα με τον 3.0 TDI κατηγορίας Euro 6, οι οποίοι εντός της ανωτέρω προθεσμίας θα ειδοποιηθούν σχετικά, προκειμένου να πάνε το όχημά τους σε οποιοδήποτε εκ των εξουσιοδοτημένων συνεργιών του επίσημου δικτύου της Audi στην Ελλάδα για τις απαραίτητες εργασίες, για τις οποίες, φυσικά, δεν θα χρεωθούν. Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο, η ίδια η Audi ξεκίνησε έρευνα το 2016 γύρω από τους diesel κινητήρες της, με στόχο “να εξακριβωθούν αν υπάρχουν ενέργειες που δυνητικά θα θεωρούντο παράτυπες”, ενώ τον Αύγουστο του 2017 σε σχετικό συνέδριο συμφωνήθηκαν κάποια επίπεδα εκπομπής που η επερχόμενη ανάκληση έρχεται να ικανοποιήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου