Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Οι υπάλληλοι της Volkswagen δηλώνουν ότι η εταιρική κουλτούρα της εταιρείας δεν έχει αλλάξει καθόλου

   Παρόλο που η Volkswagen δηλώνει ότι επιθυμεί διακαώς την προώθηση της διαφάνειας στους κόλπους της, έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια δια πυρός και σιδήρου αρχής γενομένης με το dieselgate και λίαν προσφάτως με τη δημοσίευση πειραμάτων που έκανε σε πιθήκους

και ανθρώπους, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα και η γερμανική εταιρεία εξακολουθεί μάλλον να λειτουργεί όπως και παλιά. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του συνδικάτου των περίπου 51.000 εργαζομένων στην Volkswagen κ. Bernd Osterloh, περίπου τα 2/3 των εργαζομένων δηλώνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί κάποια αλλαγή στην “εταιρική κουλτούρα” της εταιρείας. Η συγκεκριμένη διαπίστωση είναι αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη στο προσωπικό της Volkswagen τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο κ. Osterloh δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας της Volkswagen συνεχίζει να αποτελεί για το συνδικάτο εργαζομένων ένα πεδίο “εργασίας”.

   Από την πλευρά του ο υπεύθυνος εργατικού δυναμικού της Volkswagen κ. Karlheinz Blessing τοποθετήθηκε σχετικά στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι η συγκεκριμένη μεταβολή χρειάζεται αρκετό χρόνο για να πραγματοποιηθεί και ευρεία υποστήριξη για να επιτύχει. Επίσης, ο κ. Blessing τόνισε ότι μία αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας δεν είναι δουλειά ενός και μόνο προσώπου ή μεμονωμένων συμμετεχόντων σε αυτήν την προσπάθεια. Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλοι οι μέτοχοι της εταιρείας ανυπομονούν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή, προκειμένου να αποφευχθούν άλλα σκάνδαλα στο μέλλον.
 

Πηγή: Automotive News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου