Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

H Alfa Romeo δεν αποκλείει την πιθανότητα εμπλοκή της και στo IndyCar Series


   Μετά την παρουσίαση του πρώτου της SUV μοντέλου, την επιστροφή της στην αγορά των ΗΠΑ και την πρόσφατη ανακοίνωση της συμμετοχής της στην Formula 1 στο πρωτάθλημα του 2018 με την Sauber, η Alfa Romeo φαίνεται να έχει βλέψεις και για το Αμερικανικό Πρωτάθλημα

μονοθέσιων IndyCar Series. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, όταν ένας Ιταλός δημοσιογράφος τον ρώτησε “Γιατί να μην εμπλακεί η Alfa Romeo στα IndyCar;”. H απάντηση του κ. Marchionne ήταν ότι “Αυτό είναι υπό σκέψη”, ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί τον Ιταλό Gian Paolo Dallara “έναν μεγάλο, αν όχι τον καλύτερο Ιταλό μηχανικό τριγύρω”, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η συνέντευξη έλαβε χώρα στο Detroit των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της φετινής διεθνούς έκθεσης NAIAS.
   Ο θρυλικός κατασκευαστής αγωνιστικών μοντέλων, στον οποίο αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FCA, είναι ο προμηθευτής των σασί των μονοθέσιων που αγωνίζονται στο IndyCar Series. H έδρα του βρίσκεται στην ίδια πίστα στο Varano, την οποία η Alfa Romeo συνηθίζει να θεωρεί ως “σπίτι” της. Η εταιρεία Dallara έχει βοηθήσει στο παρελθόν την Alfa Romeo να σχεδιάσει τα μοντέλα της 4C και 8C, ενώ έχει συμβάλει και στη δημιουργία αρκετών μοντέλων δρόμου και αγωνιστικών των Ferrari και Maserati.

Πηγή: motorsport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου