Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

H Corvette Z06 δεν μπορεί να αντέξει περισσότερο από 15’ χρήσης μέσα σε πίστα

   Ιδιοκτήτες των Chevrolet Corvette Z06 στις ΗΠΑ καταθέτουν αγωγές κατά της General Motors για παραπλάνηση σχετικά με τον χαρακτήρα του μοντέλου, που η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία διαφήμιζε ως αυτοκίνητο για χρήση και σε πίστες. Στην πραγματικότητα, όμως, λόγω κακού
σχεδιασμού στο σύστημα ψύξης της Corvette Z06, μετά από 15 λεπτά έντονης χρήσης σε πίστα, ο κινητήρας της υπερθερμαίνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος να μειώνει δραστικά την μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορεί να κινηθεί το μοντέλο, ως δικλείδα ασφαλείας για την προστασία του κινητήρα του. Η πρώτη αγωγή κατά της General Motors για το συγκεκριμένο θέμα κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2017, ενώ στις ΗΠΑ κυκλοφορούν περίπου 30.000 Corvette Z06 που κατασκευάστηκαν τα έτη 2015, 2016 και 2017.

   Πέραν της εξαπάτησης για την οποία κατηγορείται η General Motors, αφού οι ιδιοκτήτες που έχουν στραφεί εναντίων της ισχυρίζονται ότι, ενώ η ίδια γνώριζε για το πρόβλημα στην ψύξη της Corvette Z06, παρόλα αυτά προωθούσε το συγκεκριμένο μοντέλο της ως αυτοκίνητο “με τεχνολογίες και σχεδιασμό επικεντρωμένα για χρήση μέσα σε πίστες”, οι αγωγές εγείρουν και ζήτημα αθέτησης των υποχρεώσεων της εγγύησης των Z06, από την στιγμή που αυτές πουλήθηκαν ελαττωματικές.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου