Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων μελετά το Υπουργείο Μεταφορών

    Ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του γερασμένου στόλου των λεωφορείων των αστικών συγκοινωνιών επεξεργάζεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Χρίστος Σπίρτζης την περασμένη εβδομάδα, κατά την ομιλία του σε συνεδρίαση
της “Διαρκής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου” της Βουλής. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχει συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, προκειμένου η προμήθεια των νέων λεωφορείων να μην συνοδευτεί με μεγάλο κόστος απόκτησης και συντήρησης. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί με την εμπλοκή της υπό εκκαθάρισης Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα μπορεί να εμπλακεί άμεσα, τόσο στην διαδικασία κατασκευής των νέων λεωφορείων, όσο και στην μετέπειτα συντήρηση αυτών.

   Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης, ότι παράλληλα με την ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων, μελετάται και ο ανασχεδιασμός των γραμμών και δρομολογίων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Κύριος άξονας είναι η ένταξη μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων από τις γειτονιές προς τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, όπως και η ύπαρξη λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στις κύριες γραμμές.


Πηγή: MoveNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου