Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Toyota θέλει να κατασκευάσει στην Ιαπωνία μία πίστα παρόμοια με του Nürburgring

   Στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενός ιδιαίτερα μεγάλου νέου της κέντρου έρευνας και εξέλιξης στη Νήσο Honshu της Ιαπωνίας, το οποίο θα καταλαμβάνει έκταση 650 εκταρίων, η Toyota θέλει να κατασκευάσει μία πίστα παρόμοια με αυτή του Nürburgring Nordschleife στη Γερμανία. Φυσικά
η συγκεκριμένη πίστα, μία εκ των συνολικά 11 που αναμένεται να κατασκευαστούν στο νέο αυτό κέντρο, δεν θα είναι ακριβώς ίδια με την διάσημη “Πράσινη Κόλαση” μήκους 20,7 χλμ., αφού η… ιαπωνική έκδοσή της θα έχει μήκος μόλις 5,3 χλμ. Σε αυτήν η Toyota θα αντιγράψει πιστά μερικές από τις καμπές που υπάρχουν στην πίστα του Nürburgring Nordschleife, αλλά και κάποιες από τις αλλαγές υψομέτρου που παρατηρούνται σε αυτήν, με την μέγιστη να φτάνει τα 75 μ. Σκοπός του μικρού αυτού ιαπωνικού αντιγράφου της πίστας του Nürburgring Nordschleife είναι η δοκιμή μελλοντικών μοντέλων σε φρενάρισμα και στρίψιμο σε δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτά θα πληρούν τους κανονισμούς που ισχύουν σε όλο τον κόσμο.

   Το ύψος της συνολικής επένδυσης για το νέο αυτό κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Toyota φτάνει τα 2,27 δις ευρώ. Αυτό θα είναι έτοιμο το 2023 και θα απασχολεί αρχικά 3.200 έως 3.300 άτομα, ενώ στη συνέχεια θα προσληφθούν ακόμα 550 υπάλληλοι. H εταιρεία θεωρεί αναγκαία την κατασκευή του, καθώς τα ήδη διαθέσιμα αντίστοιχα κέντρα της έχουν φτάσει την μέγιστη ικανότητα λειτουργίας τους, αφού έχει δοθεί βάρος στην ανάπτυξη οχημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας.


Πηγή: Nikkei Asian Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου