Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Δύο διαφορετικά υβριδικά συστήματα διαθέσιμα για το νέο Toyota Auris


   Τη νέα τρίτη γενιά του Auris επέλεξε η Toyota για να γυρίσει σελίδα στην 20-χρονη υβριδική πορεία της. Για πρώτη φορά μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας θα διαθέτει δύο διαφορετικά υβριδικά συστήματα στις επιλογές των κινητήριων συνόλων του, εκ των οποίων το ένα θα

επικεντρώνεται στην οικονομία και στην άνετη οδήγηση και το άλλο θα προσδίδει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μοντέλο με έμφαση στις επιδόσεις. Το πρώτο θα διαθέτει τον γνωστό, από τα τελευταία υβριδικά συστήματα της Toyota, βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων των 122 ίππων, το οποίο θα εξασφαλίζει “ήσυχη και ανταποκρινόμενη λειτουργία” συνδυάζοντας “χαμηλό κόστος χρήσης και ανύπαρκτη ανάγκη για plug-in επαναφόρτιση” και προσφέροντας “εξαιρετική οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2”. To έτερο διαθέσιμο προς επιλογή υβριδικό σύστημα, το οποίο έχει εξελιχθεί πρόσφατα, θα διαθέτει μεταξύ άλλων έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα, ενώ η συνολική απόδοση της δυναμικής αυτής υβριδικής έκδοσης θα φτάνει τους 180 ίππους. Για να τονιστεί ο σπορ χαρακτήρας του Auris 2.0 hybrid, αυτό θα εξοπλίζεται και με χειριστήρια αλλαγής των σχέσεων πίσω από το τιμόνι.



   Πέραν των δύο υβριδικών επιλογών, το νέο Auris θα μπορεί να εξοπλιστεί μόνο με έναν υπερτροφοδοτούμενο ICE βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 122 ίππους. Η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Toyota θα διαθέτει την νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), ενώ στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να δημιουργήσει, σύμφωνα με την ίδια, το πιο τολμηρό και δυναμικό hatchback μοντέλο στην σημερινή αγορά. Οι σχεδιαστές του εκμεταλλεύτηκαν το χαμηλό κέντρο βάρους που προσφέρει η πλατφόρμα TNGA, δημιουργώντας έναν σχεδιασμό που δείχνει το νέο Auris ελαφρύ και ευκίνητο από το πλάι, ενώ καθώς το βλέμμα πηγαίνει προς το πίσω μέρος του αμαξώματος αυτό αποκτά μία στέρεη, φαρδιά και χαμηλή υπόσταση. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, το νέο Auris είναι κοντύτερο, μακρύτερο, με αρκετά πιο δυναμικό σχεδιασμό, καθώς και πιο εντυπωσιακό μπροστινό τμήμα.

Πηγή: Toyota Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου