Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

To 1.287 ίππων ηλεκτρικό Techrules Ren RS φορτίζεται από δύο τουρμπίνες πετρελαίου (+video)


   Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Μαρτίου, συγκεντρώνει εκτός των άλλων και μερικά ιδιαιτέρα σπάνια, εκκεντρικά και βεβαίως ακριβά μοντέλα, όπως για παράδειγμα το Ren RS που παρουσίασε φέτος η κινεζική Techrules. Πρόκειται
για ουσιαστικά για μία έκδοση για χρήση σε πίστες του ηλεκτρικού της hypercar μοντέλου Ren, με δύο ηλεκτροκινητήρες για να κινούν τον εμπρός άξονα και τέσσερις για να κινούν τον πίσω, συνολικής απόδοσης 1.287 ίππων και 2.340 Nm ροπής. Έτσι, το Ren RS επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε περίπου 3 δευτ., ενώ η μέγιστή του ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 330 χ.α.ώ. Δύο τουρμπίνες πετρελαίου αναλαμβάνουν να κινήσουν μία γεννήτρια ρεύματος, η οποία με τη σειρά της φορτίζει μία μπαταρία 28,4 kWh τροφοδοτώντας τους ηλεκτροκινητήρες. Το ντεπόζιτο χωρητικότητας 80 λίτρων πετρελαίου εξασφαλίζει στο Ren RS, σύμφωνα με την Techrules, αυτονομία 1.170 χλμ.


   Σε σχέση με το μοντέλο δρόμου Ren, το Ren RS διαθέτει πιο ενισχυμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα για μεγαλύτερη ακαμψία, όπως επίσης και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, ενώ ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες αέρα στα ψυγεία του, για καλύτερη ψύξη των ηλεκτροκινητήρων, της γεννήτριας και της μπαταρίας. Το Ren RS μπορεί να παραγγελθεί και σε έκδοση με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, σε διάταξη δύο εμπρός και δύο πίσω, συνολικής απόδοσης 858 ίππων, ενώ διαθέτει και έγκριση αγωνιστικού μοντέλου από την FIA.



  


Πηγή: Techrules

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου