Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Από το 2020 στις ΗΠΑ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποχρεούνται να εκπέμπουν ήχους μέχρι τα 30 χ.α.ώ.


   Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθεσία που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, από τον Σεπτέμβριο του 2020 όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να εκπέμπουν κάποιο είδος θορύβου, όταν αυτά κυκλοφορούν με ταχύτητες έως 30 χ.α.ώ., προκειμένου να γίνονται αντιληπτά
από πεζούς, ποδηλάτες και τυφλούς. Κατασκευαστές που πουλάνε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, όπως οι εταιρείες Tesla, Nissan και General Motors, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νέα αυτή νομοθεσία και να τοποθετήσουν ανάλογες συσκευές ήχων σε όλα τους τα ηλεκτρικά μοντέλα. Η Nissan είχε προτείνει η λειτουργία των συσκευών ήχου να σταματά σε ταχύτητες άνω των 20 χ.α.ώ. αλλά ο οργανισμός οδικής ασφάλειας NHTSA είχε αντίθετη άποψη. Πέραν των 30 χ.α.ώ. τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παύουν να είναι “αθόρυβα”, λόγω κυρίως του ήχου της κύλισης των ελαστικών και των αεροδυναμικών θορύβων.

   Οι Αρχές των ΗΠΑ πιθανότατα να δεχθούν σχετικό αίτημα από πλευράς των αυτοκινητοβιομηχανιών, προκειμένου αυτές να δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να επιλέγουν οι ίδιοι τον ήχο που θα κάνει το αυτοκίνητό τους σε μικρές ταχύτητες. Ο οργανισμός NHTSA εκτιμά ότι οι εταιρείες θα αναγκαστούν να ξοδεύουν περίπου 40 εκατ. δολάρια ετησίως για να εγκαθιστούν αδιάβροχα ηχεία στα ηλεκτρικά μοντέλα τους, προκειμένου αυτά να τηρούν τη νέα νομοθεσία στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή το κράτος των ΗΠΑ υπολογίζεται ότι θα επωφεληθεί κατά 250 έως 320 εκατ. δολάρια ετησίως από την μείωση των τραυματισμών που σημειώνονται σήμερα σε ατυχήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μικρές ταχύτητες. Επίσης, ο NHTSA δηλώνει ότι οι πιθανότητες να εμπλακεί ένα υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητο σε ατύχημα με πεζό είναι κατά 19% υψηλότερες σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου