Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η BMW προσβλέπει στην κατασκευή των ηλεκτρικών Mini στην Κίνα

Mini E

   Η BMW βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor από τα τέλη του περασμένου έτους, προκειμένου οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν για την κατασκευή των μελλοντικών ηλεκτρικών εκδόσεων των μοντέλων της Mini. Πρόσφατα η BMW, στην
οποία ανήκει η Mini, υπέγραψε μία επιστολή προθέσεων από κοινού με την Great Wall Motor, με στόχο να διευκρινιστούν εκατέρωθεν οι λεπτομέρειες μιας μελλοντικής κοινοπραξίας για τον συγκεκριμένο σκοπό. Οι λεπτομέρειες αυτές περιλαμβάνουν και το εργοστάσιο που θα αναλάβει να κατασκευάζει τα ηλεκτρικά Mini, αλλά και τις απαιτούμενες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν.

   Και ενώ η BMW επιθυμεί η κατασκευή των ηλεκτρικών Mini να γίνει στην Κίνα, η κατασκευή του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της βαυαρικής εταιρείας θα ξεκινήσει το 2019 στο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας. Η BMW συνεργάζεται ήδη με την κινεζική Brilliance με δύο σημεία κατασκευής αυτοκινήτων και ένα εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων, καθώς και ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα της πρώτης.

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου