Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η VW παρατείνει την ζωή του Beetle, τουλάχιστον στις ΗΠΑ



 Παρόλο που η Volkswagen σχεδίαζε αρχικά την παύση των δύο μοντέλων της Scirocco και Beetle, με την γερμανική εταιρεία να έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα το τέλος της παραγωγής του πρώτου, φαίνεται ότι το Beetle θα εξακολουθήσει να πωλείται στην σημερινή μορφή του για λίγο
ακόμα, τουλάχιστον στην αγορά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το περιεχόμενο ενός email που επικαλείται ότι δέχθηκε η αμερικανική εφημερίδα USA Today από την εκπρόσωπο της Volkswagen USA κα. Jeannine Ginivan, η πρόσφατη γενιά του Beetle, τόσο στην κλειστή, όσο και στην ανοικτή έκδοσή του, θα συνεχίσει τις πωλήσεις της στην αμερικανική αγορά, χωρίς, όμως, να προσδιορίζεται ο χρονικός ορίζοντας παράτασης της ζωής του μοντέλου.
    Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου θρυλικού για την ιστορία της Volkswagen μοντέλου της σημείωσαν πτώση τα τελευταία χρόνια. Μόνο στις ΗΠΑ, το 2017 πουλήθηκαν μόλις 15.166 αυτοκίνητα, σημειώνοντας πτώση κατά 3,2% σε σχέση με το 2016. Πάντως, η γερμανική εταιρεία σκέφτεται ήδη το νέο λανσάρισμα του Beetle σε μερικά χρόνια, όμως ως πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB του VW Group.


Πηγή: USA Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου