Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Το επόμενο VW Beetle μπορεί να είναι ηλεκτρικό και πισωκίνητο



   Με τις πωλήσεις του Beetle, του ιστορικού για την Volkswagen μοντέλου του οποίου η σύγχρονη γενιά έκανε το ντεμπούτο της το 2011, να φθίνουν συνεχώς, η γερμανική εταιρεία εξετάζει σοβαρά τον τερματισμό της παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου της. Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς του Beetle, ο Πρόεδρος της Volkswagen κ. Herbert Diess δήλωσε πρόσφατα
στο βρετανικό Autocar ότι ένα νέο Beetle θα μπορούσε να παρουσιαστεί αργότερα ως πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα πισωκίνητο. Το τελευταίο χαρακτηριστικό θα έφερνε το Beetle EV πιο κοντά στον πρώτο “Σκαραβαίο”, του οποίου η διάταξη είχε τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αμαξώματος και η κίνηση μεταδιδόταν στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με τον 59-χρονο Πρόεδρο της Volkswagen, το νέο Beetle θα μπορούσε να προστεθεί στα υπόλοιπα ρετρό μοντέλα που σκέφτεται να αναβιώσει η γερμανική εταιρεία σε ηλεκτρική μορφή και χρησιμοποιώντας την νέα ΜΕΒ (Modular Electric Baukasten) πλατφόρμα της. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευέλικτη πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία μπορεί εύκολα να προσφέρει κίνηση, είτε μόνο στον εμπρός άξονα, είτε μόνο στον πίσω άξονα, είτε ακόμα και τετρακίνηση.
   Ο κ. Diess διευκρίνισε ότι ο όμιλος VW θα παρουσιάσει συνολικά 15 νέα ηλεκτρικά μοντέλα βασισμένα στην MEB πλατφόρμα του, πέντε από τα οποία θα φέρουν το σήμα της Volkswagen. Πέραν του Beetle, άλλα υποψήφια ιστορικά μοντέλα που εξετάζει η εταιρεία να επανεμφανίσει ως πλήρως ηλεκτρικά με ρετρό χαρακτήρα είναι το Microbus, το Buggy και το Kübelwagen. Πέραν αυτών, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επανεμφανιστεί και το Scirocco, του οποίου η παραγωγή τερματίστηκε πρόσφατα, ως πλήρως ηλεκτρικό κάνοντας χρήση της ΜΕΒ πλατφόρμας.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου