Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Έρχεται η Elettrica, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Vespa



   H Vespa, η πιο αναγνωρίσιμη εταιρεία κατασκευής σκούτερ το όνομα της οποίας έχει γίνει συνώνυμο με την συγκεκριμένη κατηγορία δίτροχων, παρουσίασε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της. Πρόκειται για την Elettrica, στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης με μπαταρίες που εξέλιξε ο όμιλος της Piaggio. Η νέα ηλεκτρική Vespa εξοπλίζεται
με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει από 2,7 ίππους, έως και 5,4 ίππους, τον οποίο τροφοδοτεί με ρεύμα μία μπαταρία ιόντων λιθίου ικανή για αυτονομία έως και 100 χλμ. Το νέο σύστημα Kinetic Energy Recovery System (KERS) της Vespa αναλαμβάνει να φορτίζει την μπαταρία της Elletrica κατά το φρενάρισμα. Ο χρόνος που χρειάζεται για μία πλήρη φόρτιση από εξωτερική πηγή φτάνει τις τέσσερις ώρες, ενώ η μπαταρία είναι ικανή για 1.000 κύκλους πλήρης φόρτισης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 48.000 έως 72.500 χλμ. Στατιστικά, η απόσταση αυτή αντιστοιχεί σε μία μέση αστική χρήση της Vespa Elletrica για δέκα χρόνια.


   Η Elettrica διαθέτει όπισθεν για μεγαλύτερη ευκολία στην στάθμευση. Επίσης, εξοπλίζεται με κλειδί ασύρματου ελέγχου, TFT οθόνη μεγέθους 4,3 ιντσών, θύρα USB, φώτα τεχνολογίας LED, ενώ παρέχει στον οδηγό της και δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω bluetooth με joystick ελέγχου στα χερούλια. H Vespa συνοδεύει την Elettrica και με διάφορα προαιρετικά αξεσουάρ για τον αναβάτη της, όπως το Jet κράνος στο ίδιο χρώμα με αυτήν, καθώς και τσάντα πλάτης με power bank και αποσπώμενη προστασία πλάτης.
   Η έκδοση “X Version” της Elettrica θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία της τάξης των 200 χλμ. σε σχέση με την απλή έκδοση, χάρη σε έναν βενζινοκινητήρα που αυτή διαθέτει επιπρόσθετα. Αυτός θα παίζει καθαρά και μόνο το ρόλο της γεννήτριας, τροφοδοτούμενος από μία δεξαμενή βενζίνης 3 λίτρων. Ο κινητήρας αυτός θα τίθεται σε λειτουργία όταν η φόρτιση της μπαταρίας, η χωρητικότητα της οποίας είναι μικρότερη στην X Version έκδοση σε σχέση με την απλή Elettrica, πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο.


Πηγή: RideApart


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου