Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η VW συνεργάζεται με τη Google για την εξέλιξη υπολογιστών κβαντικής τεχνολογίας



   Προκειμένου να εξελίξει κβαντικούς υπολογιστές, η Volkswagen σύναψε μία νέα συνεργασία με την Google, τη γνωστή εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως στο χώρο της πληροφορικής. Οι σύγχρονοι υπολογιστές λειτουργούν χρησιμοποιώντας τα ψηφία 0 και 1, ενώ οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν πολύ περισσότερα στοιχεία, κάτι που τους κάνει ισχυρότερους σε υπολογιστική δύναμη, αλλά και πιο γρήγορους. Με τον τρόπο αυτό η Volkswagen καθίσταται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο
που προχωρά στην εξέλιξη τόσο προηγμένων υπολογιστών, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα φέρουν τα μελλοντικά μοντέλα της.
   Τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen θα επωφεληθούν από τη χρήση κβαντικών υπολογιστών, αφού αυτοί θα μπορούν να εκτελέσουν ταχύτερα εικονικές δοκιμές, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δομή της μπαταρίας που θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κάθε μοντέλο. Οι κατάλληλες μπαταρίες για κάθε μοντέλο θα εξασφαλίζουν σε αυτό καλύτερη αυτονομία και επιδόσεις.


   Επίσης, η ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών θα βοηθήσει στην εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, καθώς, αντί αυτά να προγραμματίζονται για μία συγκεκριμένη αντίδραση σε διάφορες καταστάσεις, θα μπορούν να εκτιμούν καλύτερα τα πραγματικά δεδομένα και να αποφασίζουν για την καλύτερη δυνατή αντίδραση του οχήματος ανά περίπτωση.
   Τέλος, η Google και η Volkswagen προβλέπουν στη χρήση των κβαντικών υπολογιστών για την βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, ιδίως σε αστικές συνθήκες και σε ώρες αιχμής. Ένας κβαντικός υπολογιστής μπορεί να επεξεργαστεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό σεναρίων κυκλοφορίας και ιδανικών τρόπων για να διατηρηθούν τα οχήματα σε κίνηση και να αποφευχθούν τα μποτιλιαρίσματα. Επίσης, θα μπορούν να βοηθήσουν τα οχήματα να βρουν ευκολότερα θέσεις στάθμευσης, ακόμα και σταθμούς φόρτισης.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου