Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

To μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής εισάγεται από φέτος στα Δημοτικά Σχολεία

   Επιτέλους, από την φετινή σχολική χρονιά 2017-2018, που έχει ήδη ξεκινήσει, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε να εντάξει την κυκλοφοριακή αγωγή ως μάθημα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα η θεματική ενότητα “Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια” θα προστεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Δημοτικών, ενώ
η διδασκαλία θα γίνεται με βάση το υλικό που προτείνεται από το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας και Κανόνων Κυκλοφορίας της Γεν. Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει λάβει και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποτελείται από ηλεκτρονικά διαδραστικά μαθήματα, ηλεκτρονικά βιβλία και φυλλάδια, καθώς και από διαδραστικά παιχνίδια. Ολόκληρο το υλικό αυτό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://edrive.yme.gov.gr.
   Η διδασκαλία της νέας θεματικής ενότητας “Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια” προβλέπει 1 ώρα μαθήματος την εβδομάδα για το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους στην Α’ Δημοτικού, 1 ώρα μαθήματος την εβδομάδα για όλο το σχολικό έτος στην Β’ Δημοτικού,  1 ώρα μαθήματος την εβδομάδα για το τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους στην Γ’ Δημοτικού, 1 ώρα μαθήματος την εβδομάδα σε ένα οποιοδήποτε τρίμηνο του σχολικού έτους στην Δ’ Δημοτικού, καθώς και διάχυση της θεματικής ενότητας σε άλλα διδακτικά αντικείμενα σε συναφείς ενότητες στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου