Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο πρώην αντιπρόεδρος της GM πιστεύει ότι σε 20 χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα



   Σύμφωνα με τον Bob Lutz, πρώην αντιπρόεδρο της GΜ και πρώην ανώτερο στέλεχος των Ford, Chrysler, BMW και Opel, βαδίζουμε προς το τέλος της εποχής της αυτοκίνησης, το οποίο θα έρθει σε 15 έως 20 το αργότερο χρόνια από σήμερα. Ο κ. Lutz θεωρεί ότι τα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν από τυποποιημένες “μονάδες” μεταφοράς ατόμων, όπως ο ίδιος τις αποκαλεί, οι οποίες
θα διαθέτουν πλήρως εξελιγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και θα ανήκουν σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες. Οι επιβάτες δεν θα διαθέτουν δυνατότητα επικοινωνίας με τις συγκεκριμένες μονάδες μεταφοράς ατόμων, τις οποίες θα καλούν στο επιθυμητό σημείο, θα επιβιβάζονται σε αυτές, θα εισάγουν τη διεύθυνση στην οποία επιθυμούν να μεταβούν και θα απολαμβάνουν τη διαδρομή. Όταν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποιο αυτοκινητόδρομο, οι μονάδες αυτές θα ενώνονται σε ομάδες σχηματίζοντας σειρές, οι οποίες θα αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 240 χ.α.ώ. Όταν οι επιβάτες φτάσουν στον προορισμό τους, τότε η χρέωση σε αυτούς θα γίνεται, είτε με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, είτε με το δακτυλικό τους αποτύπωμα, είτε με κάποια άλλη μέθοδο που θα έχει ανακαλυφθεί μέχρι τότε.
   Πέραν από τις εταιρείες στις οποίες θα ανήκουν τα νέα αυτά μέσα μεταφοράς, οι ιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν παρόμοιες μονάδες μεταφοράς, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως τα πράγματα για τις διακοπές τους ή τον εξοπλισμό για το αγαπημένο τους άθλημα. Σε 20 το πολύ χρόνια θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όπως τα ξέρουμε σήμερα, στους αυτοκινητόδρομους, ενώ αργότερα θα δοθεί μία περίοδος πέντε ετών στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για να τα αποσύρουν εντελώς από την κυκλοφορία. Το κρίσιμο σημείο σύμφωνα με τον κ. Lutz θα επέλθει όταν το 20 – 30% των οχημάτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα διαθέτει τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης, οπότε οι χώρες θα αντιληφθούν, με βάση τα στατιστικά στοιχεία των τροχαίων ατυχημάτων, ότι στο 99,9% των περιπτώσεων κύριος παράγοντας πρόκλησής τους είναι ο άνθρωπος.


Πηγή: Automotive News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου