Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η Uber έχει δημιουργήσει μία ψεύτικη πόλη για να δοκιμάζει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της (+video)



   Προκειμένου να μπορεί να δοκιμάζει τις δυνατότητες των αυτόνομων αυτοκινήτων της, αλλά και να εξελίσσει το λειτουργικό σύστημα αυτών, η Uber έχει δημιουργήσει στο Pittsburgh των ΗΠΑ μία προσομοίωση του οδικού δικτύου μιας πόλης. Το συγκεκριμένο πεδίο δοκιμών Almono, όπως η ίδια η εταιρεία το αποκαλεί, καταλαμβάνει μία έκταση 1.022 τ.μ., ενώ
ήδη σχεδιάζεται η επέκταση της ψεύτικης αυτής πόλης κατά επιπλέον 1.200 τ.μ. Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα σενάρια που δημιουργούνται και τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα εντός του Almono, είναι κατά πολύ πιο πολύπλοκα σε σχέση με αυτά που αναμένεται να αντιμετωπίσουν στην πραγματική κυκλοφορία.
   Σύμφωνα με τον χειριστή οχημάτων της Uber κ. Rick Μckahan, υπάρχουν διάφορα εμπόδια και ανδρείκελα που κινούνται και μπορούν να διασχίσουν τους δρόμους του Almono, ακριβώς μπροστά από τα αυτοκίνητα αυτόνομης τεχνολογίας που κυκλοφορούν μέσα σε αυτό. Πέραν των ίδιων των αυτόνομων αυτοκινήτων, στο πεδίο δοκιμής Almono καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά γραπτών αλλά και πρακτικών δοκιμών, εκατοντάδες χειριστές των αυτοκινήτων αυτών, οι οποίοι θα κληθούν στη συνέχεια να τα παρακολουθούν στον πραγματικό κόσμο.


Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου