Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

O Gordon Murray κατασκευάζει νέο μοντέλο ίδιας φιλοσοφίας με την McLaren F1 του ‘90

   Ο «πατέρας» της McLaren F1, κ. Gordon Murray, θα κατασκευάσει ένα νέο εξωτικό μοντέλο, του οποίου ο σχεδιασμός και η εξέλιξη θα γίνει μέσω της εταιρείας Gordon Murray Design. Στόχος αυτού είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 1993 με την παρουσίαση της McLaren F1. Το νέο αυτό μοντέλο, του οποίου, ούτε το όνομα έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ούτε
κάποιο άλλο στοιχείο γύρω από αυτό, θα αποτίει φόρο τιμής για την πρόσφατη συμπλήρωση 50 ετών επαγγελματικής δραστηριότητας του διάσημου ταλαντούχου βρετανού σχεδιαστή.
   Το νέο διθέσιο κουπέ μοντέλο του Gordon Murray θα διακατέχεται από τις ίδιες αρχές που χαρακτήριζαν και την McLaren F1, δηλαδή το χαμηλό βάρος και την οδηγική απόλαυση. Αυτό θα χαρακτηρίζεται από τον πιο εξελιγμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό που διαθέτει αυτοκίνητο δρόμου σήμερα, ενώ προκειμένου το βάρος του να διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για την κατασκευή του σασί του θα χρησιμοποιηθεί μία νέα έκδοση της μεθόδου παραγωγής iStream Superlight της Gordon Murray Design. Η νέα εκδοχή της συγκεκριμένης μεθόδου  κάνει χρήση αλουμινίου υψηλής αντοχής, αντί χάλυβα ή ανθρακονημάτων. Έτσι το σασί του νέου μοντέλου του Gordon Murray θα είναι κατά 50% ελαφρύτερο σε σχέση με τα σασί αντίστοιχων σημερινών προηγμένων μοντέλων, αλλά ταυτόχρονα πιο άκαμπτο και ανθεκτικό.
   Να σημειωθεί ότι η McLaren F1 με τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,0 λίτρων πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993 διαθέτοντας τελική ταχύτητα 372 χ.α.ώ. και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε 3,2 δευτ. Ο οδηγός της κάθεται σε κεντρικό σημείο μπροστά στην καμπίνα, με τις δύο θέσεις των επιβατών να βρίσκονται εκατέρωθεν και ελαφρώς πιο πίσω από αυτόν.

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου