Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

H πιο ισχυρή Corvette στην ιστορία του μοντέλου παρουσιάστηκε στην ZR1 έκδοση των 755 ίππων

   Η νέα Corvette ZR1 αποτελεί πλέον την ισχυρότερη και ταχύτερη μέχρι σήμερα έκδοση παραγωγής του φημισμένου σπορ μοντέλου της Chevrolet. Αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην φετινή Έκθεση του Ντουμπάι, διαθέτοντας έναν LT5 υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 6,2 λίτρων ο οποίος καταφέρνει και αποδίδει 755 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 969 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Προκειμένου
να εξασφαλιστεί η αυτή η ιδιαίτερα ψηλή ιπποδύναμη, ο κινητήρας διαθέτει τεχνολογία διπλού ψεκασμού καυσίμου, κάτι που εγκαθίσταται για πρώτη φορά σε κινητήρα του αμερικανικού ομίλου της General Motors.
   H Corvette ZR1 θα μπορεί να διατεθεί, τόσο με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων, όσο και με ένα αυτόματο οκτώ σχέσεων. Η νέα εισαγωγή αέρα στο καπό του κινητήρα από ανθρακονήματα διαθέτει κατάλληλη σχεδίαση για να εξασφαλίζεται η σωστή ψύξη του θηριώδους κινητήρα. Οι υποψήφιοι αγοραστές της ZR1 θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αεροδυναμικά πακέτα, με το στάνταρ να περιλαμβάνει μία χαμηλή πίσω αεροτομή, ενώ ένα δεύτερο προαιρετικό περιλαμβάνει μία μεγαλύτερη αεροτομή με δύο τρόπους ρύθμισής της. Με το στάνταρ αεροδυναμικό πακέτο η τελική ταχύτητα της νέας Corvette ZR1 ξεπερνά τα 338 χ.α.ώ., ενώ μπορεί να δημιουργήσει έως και 70% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την προηγούμενη ισχυρότερη έκδοση Z06 της Corvette.
   H Chevrolet θα ξεκινήσει την διάθεση της Corvette ZR1 από την ερχόμενη Άνοιξη, χωρίς να έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την τιμή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου