Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η Porsche θα συνεχίσει να διαθέτει diesel εκδόσεις μοντέλων της για όσο αυτό είναι δυνατό



   Ο Οικονομικός Διευθυντής της Porsche, κ. Lutz Meschke, δήλωσε στο Automotive News, ότι η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία σπορ μοντέλων θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τα μοντέλα της, ενώ διευκρίνισε ότι οι πετρελαιοκινητήρες δεν θα λείψουν από τη γκάμα επιλογών των πελατών της, για όσο αυτό είναι δυνατόν. Και αυτό γιατί
σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά το Dieselgate, τα μισά τετράθυρα αυτοκίνητα της Porsche που πωλούνται στην Ευρώπη είναι πετρελαιοκίνητα.
   Παράλληλα, η Porsche πρόκειται να επενδύσει 3,5 εκατ. δολάρια στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, με στόχο να καταστεί μία από τις εταιρείες με ηγετικό ρόλο παγκοσμίως στον τομέα των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κ. Meschke συμπλήρωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει, τόσο βελτιωμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και plug-in υβριδικά μοντέλα, αλλά και πλήρως ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019.
   Ο κ. Meschke τόνισε ότι στην εποχή της μετάβασης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, η Porsche θα διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και θα προβαίνει στην λήψη των κατάλληλων αποφάσεων σχετικά με τα νέα της προϊόντα, όσο το δυνατόν αργότερα. Όλα θα εξαρτώνται από το κατά πόσο η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος στην αγορά του αυτοκινήτου και υπό ποιες περιστάσεις.


Πηγή: Automotive News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου