Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η Audi σκοπεύει να παράγει συνθετικό diesel χρησιμοποιώντας υδροηλεκτρική ενέργεια, νερό και CO2



   Η Audi εξελίσσει μία νέα μέθοδο παραγωγής ενός συνθετικού καυσίμου που εκμεταλλεύεται την υδροηλεκτρική ενέργεια και το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης, καταναλώνοντας CO2 από την ατμόσφαιρα ή από εκπεμπόμενα καυσαέρια. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν και οι εταιρείες Ineratec GmbH και Energiedienst Honding AG, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να κατασκευάσει μία νέα εγκατάσταση
στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Laufenburg στο Καντόνι Aargau της Ελβετίας. Σε αυτήν θα χρησιμοποιείται η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται επί τόπου στο εργοστάσιο, προκειμένου να δημιουργείται υδρογόνο και οξυγόνο από την ηλεκτρόλυση του νερού. Στη συνέχεια, με τη χρήση τεχνολογίας μικροεπεξεργασίας το παραγόμενο υδρογόνο θα αντιδρά με CO2, που, είτε θα συλλέγεται από την ατμόσφαιρα, είτε θα συγκεντρώνεται από διάφορες πηγές εκπομπών καυσαερίων. Αποτέλεσμα της τελευταίας διεργασίας είναι η δημιουργία μακριών αλυσίδων υδρογονανθράκων. Από αυτές θα διαχωρίζεται το συνθετικό καύσιμο, ενώ το υλικό που θα απομένει θα προωθείται σε άλλες βιομηχανικές χρήσεις.
   Το e-diesel, όπως το ονομάζει η Audi, που παράγεται με την συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, με σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η νέα εγκατάσταση της Audi στο Laufenburg αναμένεται ότι θα παράγει 400.000 λίτρα e-diesel ετησίως.  


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου