Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η νέα BMW X2 έρχεται να συμπληρώσει το “κενό” μεταξύ X1 και X3 (+videos)

   Ακόμα ένα μέλος στην SUV οικογένεια της BMW έρχεται να προστεθεί με την παρουσίαση της Χ2. Το νέο SUV της βαυαρικής εταιρείας είναι μικρότερο σε μήκος κατά 8,13 εκατ. και πιο χαμηλό κατά 7,11 εκατ. από το μικρότερο μοντέλο της σειράς Χ, την Χ1, ενώ διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με την τελευταία. Η μικρότερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος σε συνδυασμό με τις αναλογίες του αμαξώματος και την τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του τελευταίου, χαρίζουν στην X2 ένα πιο μυώδες χαρακτήρα. Στόχος της BMW
ήταν να εισάγει στον σχεδιασμό της Χ2 χαρακτηριστικά κουπέ μοντέλων, διατηρώντας ταυτόχρονα τον όγκο που χαρακτηρίζει ένα SUV. Ιδιαίτερα στοιχεία στο εξωτερικό είναι το σήμα της εταιρείας που κοσμεί τις πίσω κολώνες, αλλά και οι πλαϊνές ποδιές. Τόσο τα πίσω όσο και τα εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν LED τεχνολογία, ενώ μία πίσω αεροτομή οροφής τονίζει τον δυναμισμό του μοντέλου.


   Στο εσωτερικό, η X2 διαθέτει ένα κομψό και λειτουργικό σχεδιασμό, με το ταμπλό των οργάνων να διαθέτει την τεχνολογία Black Panel Technology της BMW, ενώ η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας διαθέτει μηχανισμό αναδίπλωσης, όταν αυτό είναι απενεργοποιημένο. Η τελευταία διαθέτει τεχνολογία αφής και μπορεί να παραγγελθεί σε δύο μεγέθη, 6,5 και 8,8 ιντσών. Μέσα από αυτήν ο οδηγός μπορεί να ελέγξει και να ρυθμίσει και τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως το Parking Assist, το Lane Departure Warning και το Active Braking. Στον εξοπλισμό της X2 ανήκει και το BMW Connected+ που περιλαμβάνει προαιρετικά ασύρματο δίκτυο WiFi και το σύστημα συνδεσιμότητας CarPlay της Apple.


   Αρχικά θα υπάρχει διαθέσιμος για την Χ2 μόνο ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος TwinPower κινητήρας με υπερτροφοδότη τεχνολογίας TwinScroll. Αυτός αποδίδει 228 ίππους και 350 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων. Σύμφωνα με την BMW, αν και η Χ2 μοιράζεται το ίδιο σασί με την Χ1, στην περίπτωση της Χ2 αυτό διαθέτει διαφορετικές ρυθμίσεις με επίκεντρο την εξασφάλιση δυναμικότερης οδικής συμπεριφοράς αλλά με ταυτόχρονη διατήρηση των επιπέδων άνεσης. Ο οδηγός θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις οδήγησης Comfort, Eco, Pro και Sport, ενώ προαιρετικά θα μπορεί να προστεθεί και μία πέμπτη Dynamic Damper Control, η οποία θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης της ανάρτησης.



   Οι πωλήσεις της BMW X2 θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Άνοιξη, όμως η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές πώλησης αυτής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου