Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

H Τουρκία προχωρά στην κατασκευή του πρώτου της αυτοκινήτου που θα είναι και ηλεκτρικό



   Ένα νέο μεγαλεπήβολο πρόγραμμα ξεκινά στην γειτονική Τουρκία που έχει ως στόχο του την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου που θα είναι 100% τουρκικό και μάλιστα πλήρως ηλεκτρικό.  Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ονομάζεται “Αυτοκίνητο της Τουρκίας” και το οποίο έχει την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, θα συνεργαστούν
πέντε μεγάλες εταιρείες της χώρας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κατασκευής αυτοκινήτων και της τεχνολογίας. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέσα στο 2019 να παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο μοντέλο και μέχρι το 2021 το νέο αυτό τουρκικό μοντέλο να είναι διαθέσιμο στην εγχώρια αγορά.
   Το εγχείρημα της σχεδίασης και της κατασκευής ενός εντελώς νέου αυτοκινήτου είναι κάτι το ιδιαίτερα πολύπλοκο. Δεδομένης, όμως, της μεγάλης κυβερνητικής υποστήριξης που τυγχάνει το πρόγραμμα “Αυτοκίνητο της Τουρκίας”, αλλά και των ιδιαίτερα ισχυρών οικονομικά εταιρειών που θα εμπλακούν σε αυτό, πιθανότατα το αποτέλεσμα να είναι πέραν του ικανοποιητικού. Στην Τουρκία υπάρχουν εργοστάσια μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Renault, της Hyundai, της Honda, της Toyota και της Fiat, ενώ όσον αφορά την κατασκευή μερών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτων, η γειτονική μας χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στην Ευρώπη.

Πηγή: Motor1


Φωτογραφία: Automotive News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου