Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Toyota: Το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα έρθει το 2050


   Την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2050 θα τερματιστεί η χρήση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έκανε ο διευθυντής του τμήματος Προηγμένης Έρευνας & Εξέλιξης και Μηχανικής της Toyota κ. Seigo Kuzumaki. Ο ίδιος πιστεύει ότι ήδη από το 2040, μόλις το 10% των αυτοκινήτων θα διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και μάλιστα αυτοί
θα αποτελούν μέρος υβριδικών συστημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Kuzumaki, καθώς αναμένονται στο άμεσο μέλλον να επιβληθούν ακόμα αυστηρότεροι κανονισμοί σχετικά με τις εκπομπές των οχημάτων, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παραγκωνίζοντας του κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.
   Η Toyota κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, καθώς το 43% των μοντέλων που πωλούνται σήμερα σε όλη την υφήλιο και διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα, είτε ως βασική μονάδα κίνησης, είτε ως μονάδα υποστήριξης του κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι δικά της. Μάλιστα το Prius είναι το υβριδικό μοντέλο εκείνο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, οι οποίες ξεπερνούν σήμερα τις 11 εκατ. μονάδες. Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τα πρώτα της πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα από το 2020, με την πρώτη γενιά αυτών να διαθέτουν μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων λιθίου ικανές για εξασφάλιση αυτονομίας της τάξης των 480 χλμ. Αργότερα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota θα διαθέτουν μπαταρίες στερεής κατάστασης. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα φέρει επανάσταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, εξασφαλίζοντας σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις σημερινές μπαταρίες, ενώ θα διαθέτουν και μικρότερες διαστάσεις.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου