Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Όλα τα μοντέλα της Opel θα μοιράζονται τις πλατφόρμες του ομίλου PSA από το 2024 (+video)



   To νέο στρατηγικό πλάνο της OpelPACE!” παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ. Michael Lohscheller και το αφεντικό του ομίλου PSA κ. Carlos Tavarez. Σύμφωνα με αυτό, όλα τα μοντέλα της Opel/Vauxhall θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του γαλλικού ομίλου από το 2024, νωρίτερα από ότι αρχικά αναμενόταν. Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών που θα χρησιμοποιεί τότε το Group PSA
θα μειωθεί από εννιά που υπάρχουν σήμερα, σε δύο, ενώ η γκάμα κινητήρων θα μειωθεί σε τέσσερις, από τους σημερινούς δέκα διαθέσιμους κινητήρες. Τα πρώτα μοντέλα της Opel που θα χρησιμοποιήσουν τις αρχιτεκτονικές κατασκευής του Group PSA θα είναι το νέο Combo και η επόμενη γενιά του Corsa το 2019.
   Ένας επίσης σημαντικός στόχος για την Opel είναι αυτή να καταστεί πρωτοπόρα εταιρεία στην μείωση των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη. Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όλα τα επιβατικά μοντέλα της εταιρείας θα διατίθενται από το 2024 σε εκδόσεις, είτε πλήρως ηλεκτρικές, είτε τεχνολογίας plug-in hybrid, παράλληλα με τις εκδόσεις που θα εξοπλίζονται με “ιδιαίτερα οικονομικούς” κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Opel θα διαθέτει τέσσερα “ηλεκτροποιημένα” μοντέλα της, καθώς και μία plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X, αλλά και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του επερχόμενου νέου Corsa.
   Το εργοστάσιο της Opel στο Russelsheim της Γερμανίας θα είναι υπεύθυνο για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, ενώ θα αποτελέσει το κέντρο εξέλιξης νέων τεχνολογιών ολόκληρου του ομίλου PSA. Σε αυτό, μηχανικοί της Opel, αλλά και των Peugeot και Citroen θα συνεργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως κυψελών καυσίμου και αυτοματισμών οδήγησης.


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου