Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

To γερμανικό κρατίδιο όπου εδρεύουν οι Mercedes και Porsche θα ασκήσει έφεση στην επερχόμενη απαγόρευση των diesel



   To κρατίδιο Baden-Wuerttemberg στην νοτιοδυτική επικράτεια της Γερμανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ασκήσει έφεση σε προηγούμενη απόφαση Γερμανικού Δικαστηρίου που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας diesel αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, τη Στουτγάρδη. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση,
η επιβολή της απαγόρευσης των diesel είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που παρατηρείται στην συγκεκριμένη πόλη και να περιοριστούν τα επίπεδα συγκέντρωσης οξειδίων του αζώτου στα επιτρεπτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση όρια. Η ρύπανση την ατμόσφαιρα της Στουτγάρδης συχνά ξεπερνά τα καθορισμένα επιτρεπτά επίπεδα από την Ε.Ε. Η κυβέρνηση του κρατιδίου Baden-Wuerttemberg, η οποία αποτελείται από έναν συνασπισμό συντηρητικών και πράσινων οικολόγων, είχε εκφράσει και προηγουμένως την πρόθεσή της να εξετάσει το αν θα συμμορφωθεί με την συγκεκριμένη απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων στην πρωτεύουσά της, που ελήφθη μετά από νομική προσφυγή της περιβαλλοντικής οργάνωσης DUH. Η προσφυγή της τελευταίας στην γερμανική δικαιοσύνη είχε βασιστεί στην δημόσια παραδοχή της Volkswagen τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι εν γνώση της είχε τροποποιήσει τις εργοστασιακές τιμές εκπομπών των diesel μοντέλων της. Μάλιστα, οι τιμές των εκπομπών NOx των τελευταίων, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση προβλημάτων του αναπνευστικού, βρισκόντουσαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
   Στην Στουτγάρδη βρίσκονται οι έδρες της Mercedes-Benz και της Porsche, καθώς και μεγάλων προμηθευτών τους, όπως της Bosch και της Mahle.


Πηγή: Automotive News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου