Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Οι VW, Daimler Ford και BMW θα δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων



   Πέντε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργηθεί  ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ονόματι “Ionity”. Οι BMW, Ford, Daimler και το Volkswagen Group θα συνεργαστούν για τη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης μέχρι το 2020. Μάλιστα,
οι πρώτοι 20 σταθμοί θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους στην Γερμανία, στη Νορβηγία και στην Αυστρία και οι οποίοι θα απέχουν μεταξύ τους απόσταση 120 χλμ. Έως το τέλος του 2018 θα έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 100 σταθμοί ταχείας φόρτισης οι οποίοι θα διαθέτουν μέγιστη ικανότητα παροχής 350 kW στα σημεία φόρτισής τους.
   Η κάθε μία από τις πέντε αυτοκινητοβιομηχανίες που μετέχουν στο πρόγραμμα Ionity διατηρεί ίσο μερίδιο στην συγκεκριμένη δημιουργηθείσα κοινοπραξία σε σχέση με τις υπόλοιπες, ενώ όλες τους είναι πρόθυμες να επιτρέψουν και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συνδράμουν στην ανάπτυξη του πανευρωπαϊκού αυτού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα ιδρυτικά μέλη του Ionity πιστεύουν  ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν περισσότερο ελκυστικά στα μάτια αυτών που σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου ταχείας φόρτισης.
   Η έδρα του Ionity θα είναι στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ τα μέλη του αναμένονται να φτάσουν τα 50 από τις αρχές του νέου έτους.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου