Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

H Toyota θα σταματήσει να πουλάει diesel μοντέλα της στο άμεσο μέλλον



   Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού AutoExpress, η Toyota φαίνεται αποφασισμένη να αποσύρει εντελώς τους πετρελαιοκινητήρες για τα νέα μοντέλα της, βλέποντας τις πωλήσεις της που αφορούν βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις να αυξάνονται σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα,
η ιαπωνική εταιρεία προμηθεύεται σήμερα πετρελαιοκινητήρες από την BMW με τους οποίους εξοπλίζει τις diesel εκδόσεις των σημερινών Auris και Avensis, μιας και έχει ήδη σταματήσει την εξέλιξη οποιουδήποτε δικού της πετρελαιοκινητήρα.
   Στα πλαίσια της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως του Τόκιο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota κ. Didier Leroy δήλωσε ότι σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, η ιαπωνική εταιρεία πιθανότατα να μην παρουσιάσει diesel εκδόσεις στα νέα της μοντέλα εφ’ εξής. Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα το νέο Yaris το οποίο ήδη δεν μπορεί να εξοπλιστεί με κάποιον πετρελαιοκινητήρα. Πέραν κάποιων συγκεκριμένων παραγγελιών για εταιρικούς στόλους που ζητήθηκαν και παραδόθηκαν τα νέα Yaris σε εκδόσεις πετρελαίου, στην λιανική πώληση το νέο Yaris δεν μπορεί να παραγγελθεί ως diesel. Και μην ξεχνάμε ότι οι πωλήσεις του supermini της Toyota καλύπτουν το 25% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη. Πέραν του νέου Yaris, και το CH-R δεν μπορεί να διατεθεί με πετρελαιοκινητήρα.


Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου