Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

H VW εξελίσσει ήπια υβριδική έκδοση ΜΗΕV του Golf με τον 1.5 TSI κινητήρα

   Νέα έκδοση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) ετοιμάζει η Volkswagen για το Golf, η οποία θα διαθέτει το νέο της ηλεκτρικό σύστημα 48V. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα απλό μηχανολογικά σύστημα, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα plug-in υβριδικά και πλήρως υβριδικά, κάτι που το καθιστά φθηνό στην κατασκευή του, ενώ ταυτόχρονα η τοποθέτησή του αποτελεί μία απλή διαδικασία για τον κατασκευαστή. Το ήπιο υβριδικό σύστημα της Volkswagen αποτελείται
από έναν BDSG (Belt-Driven Starter Generator) ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων, ο οποίος μπορεί να ενισχύει την επιτάχυνση του οχήματος, όπως επίσης μπορεί να ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και να την αποθηκεύει στην μπαταρία ιόντων λιθίου 48V του συστήματος. Η τελευταία διαθέτει διαστάσεις παρόμοιες με μία κλασσική μπαταρία 12V με την οποία εξοπλίζονται όλα τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στην περίπτωση του ήπιου υβριδικού συστήματος της Volkswagen, η μπαταρία των 48V παίζει και το ρόλο του φορτιστή της μπαταρίας των 12V, αυξάνοντας τη ζωή λειτουργίας της τελευταίας.


   Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar, η Volkswagen έχει ήδη κατασκευάσει και υποβάλει σε δοκιμές δύο πρωτότυπα υβριδικά Golf, το Golf MHEV και το Golf MHEV Plus. Το πρώτο διαθέτει τον 1.5 TSI βενζινοκινητήρα των 150 ίππων συνδυασμένο με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48V, ενώ εξοπλίζεται και με το νέας γενιάς DQ381 επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG σε επίσης πρωτότυπη μορφή. Η Plus έκδοση διαθέτει επιπρόσθετα έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα 34 ίππων τοποθετημένο απευθείας στον μπροστινό άξονα.


Πηγή: Autocar



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου