Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Αυτή είναι η μοναδική στον κόσμο Ferrari Testarossa Spider



   Η Testarossa αποτελεί ίσως ένα από τα πιο εικονικά μοντέλα της Ferrari, της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε το 1984 και σταμάτησε το 1996. Ποιος δεν θυμάται τον ντετέκτιβ Crockett από το Miami Vice να περιφέρεται στους δρόμους του Μαϊάμι ως μυστικός αστυνομικός οδηγώντας μία ολόλευκη Testarossa του 1986. Πρόκειται, μάλιστα για ένα από τα μοντέλα της Ferrari με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο
διατέθηκε αποκλειστικά και μόνο με δίθυρο κουπέ αμάξωμα. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει και μία και μοναδική Testarossa Spider, δηλαδή ανοικτή, η οποία είχε κατασκευαστεί για τον Gianni Agnelli το 1986, τον τότε Πρόεδρο του ομίλου Fiat, ο οποίος ήθελε με τον τρόπο αυτό να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων ως Πρόεδρος του ομίλου. Η μοναδική Testarossa Spider είναι βαμμένη ασημί, με το εσωτερικό της να διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις σε μπλε απόχρωση. Ο λόγος που η συγκεκριμένη σπάνια Ferrari δεν είναι κόκκινη, είναι γιατί το ασήμι αναφέρεται στον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων ως AG, κάτι που συμπίπτει με τα αρχικά του ονοματεπωνύμου του πρώτου ιδιοκτήτη της.

   Οι μηχανικοί της Ferrari δεν έκοψαν απλά την οροφή και παρέδωσαν το αυτοκίνητο στον τότε Πρόεδρο του ομίλου, αλλά προχώρησαν σε αρκετές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στην ενίσχυση του πατώματος για μεγαλύτερη ακαμψία, αλλά και στο σχεδιασμό του ηλεκτρικά κινούμενου καλύμματος που καλύπτει την οροφή, όταν αυτή αναδιπλώνεται. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που διαθέτει μόνο η Testarossa Spider βρίσκεται στο κιβώτιο ταχυτήτων της. Ενώ ουσιαστικά αυτό είναι το ίδιο μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων που συναντάται σε όλες τις κουπέ Testarossa, στην Spider υπάρχει ένα κουμπί με την ένδειξη Valeo, το οποίο όταν πατηθεί, τότε αυτόματα το πεντάλ του συμπλέκτη απομακρύνεται και το κιβώτιο μπαίνει σε αυτόματη λειτουργία. Αυτή η λειτουργία προβλέφθηκε γιατί ο Gianni Agnelli είχε έναν παλιό τραυματισμό στο πόδι του. Ίδια τροποποίηση διέθετε και το κιβώτιο της F40 που είχε στην κατοχή του. Κατά τα άλλα, ο κινητήρας ήταν ο ίδιος επίπεδος δωδεκακύλινδρος χωρητικότητας 5,0 λίτρων και απόδοσης 390 ίππων που εξόπλιζε και τις κλειστές Testarossa.
   To συγκεκριμένο ιδιαίτερα σπάνιο supercar πουλήθηκε το 2016 για πάνω από 1,13 εκατ. ευρώ με μόλις 23.013 χλμ. στο οδόμετρό της. Ο Agnelli έτρεφε μία ιδιαίτερη προτίμηση σε ιδιαίτερα αυτοκίνητα, και για τον λόγο αυτό, εκτός από την μοναδική Ferrari Testarossa Spider, διέθετε και μία μοναδική επίσης στον κόσμο Lancia Delta Intergrale Spider, καθώς και ένα μοναδικό Fiat Multipla Spider.



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου