Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το δεύτερο 6μηνο του 2018 αναμένεται να εφαρμοστεί η πληρωμή αναλογικών διοδίων προς τα διανυθέντα χιλιόμετρα



   Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ολοκληρώνεται άμεσα η σχετική μελέτη που αφορά το νέο σύστημα χρέωσης διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύει ένα όχημα μέσα στον αυτοκινητόδρομο, από τον κόμβο που θα εισέλθει σε αυτόν μέχρι τον κόμβο που θα εξέλθει. Ο κ. Σπίρτζης συμπλήρωσε
σε πρόσφατη δήλωσή του, ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός για την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ η εφαρμογή του υπολογίζεται να γίνει μέσα στο δεύτερο μισό του 2018.
   Οι χρήστες των εθνικών αυτοκινητόδρομων θα ωφεληθούν από το νέο αυτό μέτρο, αφού θα πληρώνουν ανά χιλιόμετρο και μόνο για την απόσταση που έχουν διανύσει με το όχημά τους εντός αυτών, σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση, όπου η πληρωμή των διοδίων γίνεται σε προκαθορισμένα και μόνο σημεία. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, καθώς και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Ειδικά για τα επαγγελματικά οχήματα, θα τοποθετηθεί σε αυτά υποχρεωτικά ένα σύστημα τεχνολογίας GPS, το οποίο θα χρεώνει τον ιδιοκτήτη του οχήματος για την απόσταση που αυτό διανύει, ενώ θα παρακολουθείται και η πορεία του, προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται οι παράδρομοι των εθνικών αυτοκινητόδρομων από επαγγελματικά οχήματα.

Το νέο αυτό μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται αρχικά από την Εγνατία Οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου