Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

O βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ ανεβάζει την ιπποδύναμη του VW Golf R στους 400 ίππους



   Μετά το Arteon, σειρά είχε η νέα έβδομη γενιά του Golf R να… πέσει στα χέρια του βελτιωτικού οίκου ΑΒΤ. Το νέο πακέτο αναβάθμισης για την κορυφαία έκδοση του ιδιαίτερα δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της Volkswagen περιλαμβάνει μία μονάδα ABT Engine Control που
καταφέρνει να ανεβάσει την ιπποδύναμη από τους 310 ίππους στους 400 ίππους. Η αποδιδόμενη ροπή αυξάνεται και αυτή στα 500 Nm, η οποία κατανέμεται στους τροχούς μέσα από το σύστημα τετρακίνησης του Golf R, το οποίο παραμένει ως έχει από το εργοστάσιο.
   Πέραν του πακέτου αυτού που αναβαθμίζει μόνο τον κινητήρα, ο οίκος ABT μπορεί προαιρετικά να αναβαθμίσει και την ανάρτηση του Golf R με νέες αντιστρεπτικές μπάρες και νέα ελατήρια που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 20 χιλ. εμπρός και κατά 25 χιλ. πίσω. Επίσης, υπάρχει και κιτ ρυθμιζόμενης ανάρτησης που μπορεί να χαμηλώσει το ύψος του Golf R από το οδόστρωμα έως και 45 χιλ., ενώ αυτό συνοδεύεται με την τοποθέτηση εξαπίστονων δαγκανών στα φρένα.
   Ο ΑΒΤ μπορεί να “προικίσει” το Golf R με ζάντες διαφόρων σχεδίων και με διαστάσεις έως και 20 ίντσες. Επίσης τοποθετεί ποδιές στα πλαϊνά και έναν αεροδιαχύτη στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Στην τετραπλή απόληξη της εξάτμισης καταλήγει ένα αναβαθμισμένο τελικό καζανάκι της ABT το οποίο είναι υπεύθυνο και για τον πιο άγριο ήχο αυτής.


Πηγή: Motor1




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου