Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Έως και ισόβια θα αντιμετωπίζουν οι μεθυσμένοι οδηγοί που προκαλούν δυστυχήματα στη Μ. Βρετανία


   Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας προσανατολίζεται στην νομοθέτηση αυστηρότερων κυρώσεων για τους οδηγούς που σκοτώνουν άλλους λόγω μέθης, επήρειας ουσιών και επικίνδυνης οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να αυξηθούν οι μέγιστες ποινές για ανθρωποκτονία από επικίνδυνη οδήγηση
οι οποίες θα κυμαίνονται από 14 έτη φυλάκισης έως και ισόβια κάθειρξη. Επίσης, σχεδιάζεται η αύξηση της μέγιστης ποινής για ανθρωποκτονία λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών από 14 έτη φυλάκισης έως ισόβια κάθειρξη. Τέλος, θα εισαχθεί στο σημερινό βρετανικό νομοθετικό πλαίσιο το αδίκημα της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών από απρόσεκτη οδήγηση.
   Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Μ. Βρετανίας έχει επιβεβαιώσει ότι οι οδηγοί που προκαλούν το θάνατο άλλων εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας, αυτοσχέδιων αγώνων ή ακόμα και χρήσης του κινητού τους τηλέφωνου θα αντιμετωπίζουν πλέον κυρώσεις αντίστοιχες με αυτές που προβλέπονται για την εν ψυχρώ δολοφονία. 
   Σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, το 2016, 157 άτομα καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από επικίνδυνη οδήγηση, ενώ επιπλέον 37 άτομα καταδικάστηκαν τη συγκεκριμένη χρονιά για ανθρωποκτονία, λόγω οδήγησης υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ.

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου