Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τα μοντέλα της Porsche θα διαθέτουν τιμόνι για όσο αυτό είναι νόμιμο

   Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Lamborghini στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ότι αυτή θα αποτελέσει την τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που θα διαθέτει αυτοκίνητα με τιμόνι, έρχεται ο κ. Lutz Meschke να δηλώσει ότι η Porsche θα τοποθετεί τιμόνια στα αυτοκίνητά της για όσο αυτό είναι νόμιμο. Την συγκεκριμένη δήλωση έκανε ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε
στην επίσημη ιστοσελίδα της Porsche, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία επιθυμεί πάντα να κατασκευάζει αυτοκίνητα που οι πελάτες της θα θέλουν να τα οδηγούν οι ίδιοι.
   Ο κ. Meschke, όμως, δεν παρέλειψε να διασαφηνίσει ότι η εταιρεία δεν αποστρέφεται τεχνολογίες ημι-αυτόνομης οδήγησης. Αντιθέτως, είναι υπέρ της εξέλιξης συστημάτων που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και συνθήκες θα βοηθούν τον οδηγό. Όπως για παράδειγμα, όταν αυτός θα βρίσκεται σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος, αφήνοντας τον έλεγχο στο ίδιο το αυτοκίνητο ή τα συστήματα που παρκάρουν το αυτοκίνητο χωρίς την εμπλοκή του οδηγού του. Περί τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε, η Porsche θα παρουσιάσει το Mission E, ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα εξοπλίζεται με όλα αυτά τα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει η εταιρεία.
   Ο κ. Meschke αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της Porsche που περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση λειτουργιών στα μοντέλα της κατά απαίτηση (on demand), τα οποία οι πελάτες της θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μετά την αγορά του αυτοκινήτου, είτε προσωρινά, είτε μόνιμα. Τέτοιες λειτουργίες έχουν ήδη ανακοινωθεί για το Mission E. Για παράδειγμα, o ιδιοκτήτης των μελλοντικών Porsche θα μπορεί να κατεβάζει μία αναβάθμιση της λειτουργίας του κινητήρα και η οποία θα αυξάνει την ιπποδύναμή του για μία μέρα, προκειμένου αυτός να απολαύσει την οδήγηση του αυτοκινήτου του μέσα σε μία πίστα. Επίσης, θα μπορεί να ενεργοποιεί παρομοίως τη δυναμική λειτουργία των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, αν πρόκειται να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι κατά τις βραδινές ώρες. Με λίγα λόγια, οι πελάτες της Porsche θα αγοράζουν μία βασική έκδοση των μοντέλων της και στη συνέχεια θα πληρώνουν επιπλέον για να έχουν πρόσβαση ή να ενεργοποιήσουν τις λειτουργίες και τα συστήματα που επιθυμούν.

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου