Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στις εκδόσεις του νέου Kia Cee'd θα προστεθεί μία SUV και θα αφαιρεθεί η τρίθυρη

Kia Proceed Concept


   Η Kia ανακοίνωσε ότι η τρίτη γενιά του Kia Ceed, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2018, δεν θα διατεθεί με τρίθυρο αμάξωμα, ενώ θα δημιουργηθεί μεταξύ άλλων και μία νέα SUV έκδοση του μικρομεσαίου της μοντέλου. H τελευταία θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο μικρότερο Stonic και το μεγαλύτερο Sportage, δανειζόμενη σχεδιαστικές γραμμές και από τα δύο. Το Ceed SUV πιθανότατα
θα κινείται από τους δύο σημερινούς διαθέσιμους κινητήρες, τον τρικύλινδρο βενζίνης και τον υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων πετρελαίου, οι οποίοι όμως θα έχουν δεχθεί βελτιώσεις, προκειμένου να πληρούν τα όρια εκπομπών της κατηγορίας Euro 6.
   Η τρίτη γενιά του Kia Ceed, πέραν της πεντάθυρης και της στέισον έκδοσης που θα ονομάζεται SW (Sports Wagon), θα διατεθεί και σε μία έκδοση αμαξώματος τύπου shooting brake. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος της τελευταία θα βασίζεται στην στέισον έκδοση, με πιο κυρτό πίσω μέρος.
  Τέλος, αν και δεν θα υπάρχει τρίθυρη έκδοση αμαξώματος, το Proceed GT, το οποίο θα διαθέτει πλέον πεντάθυρο αμάξωμα, θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφαίων επιδόσεων έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Kia, η οποία όμως δεν θα είναι τόσο “σκληροπυρηνική”, όσο η Ν έκδοση του Hyundai i30.

Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου