Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

H επόμενη BMW M3 αναμένεται το 2021 με 500 ίππους και προαιρετική τετρακίνηση

 
H 2021 BMW M3 από τον σχεδιαστή Andrei Avarvarii
   Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Car, η έκτη γενιά της BMW M3 αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021, με τον ίδιο twin-turbo κινητήρα 3,0 λίτρων της σημερινής Μ3 αναβαθμισμένο κατάλληλα, ώστε να αποδίδει 500 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 600 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Για πρώτη φορά η κορυφαίων επιδόσεων Μ έκδοση της νέας 3-Series θα μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα τετρακίνησης
xDrive της BMW, πέραν της “παραδοσιακής” πισωκίνητης έκδοσης.  Ο κινητήρας θα συνδυάζεται στάνταρ με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ ίσως ένα προαιρετικό μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων να μπορεί να παραγγελθεί μόνο, όμως, στις πισωκίνητες εκδόσεις. Η νέα Μ3 θα διαθέτει νέα σχεδιαστική αρχιτεκτονική και το μεγαλύτερο τμήμα της θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά. Η νέα αυτή αρχιτεκτονική θα εξασφαλίζει, εκτός από μικρότερο βάρος, ιδανική κατανομή βάρους 50:50, καθώς και βελτιωμένη ακαμψία. Προκειμένου να τηρεί τα θεσπισμένα όρια εκπομπών και κατανάλωσης, η νέα Μ3 θα διαθέτει φίλτρο μικροσωματιδίων, υβριδική τεχνολογία που θα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt, σύστημα start/stop που θα σβήνει τον κινητήρα αρκετά νωρίτερα για μεγαλύτερη οικονομία, καθώς και την νέα τεχνολογία ψεκασμού νερού στις εισαγωγές του κινητήρα, προκειμένου να μειώνεται η θερμοκρασία κατά τη φάση της συμπίεσης.


  Η επερχόμενη Μ3 θα επωφελείται φυσικά από την καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος, από το μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχιο, αλλά και από το χαμηλότερο κέντρο βάρους της νέας 3-Series. Επίσης, εξωτερικά το αμάξωμα θα διαθέτει ένα νέο στάνταρ Μ κιτ με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου θα είναι διάστασης 19 και 20 ιντσών.  


Πηγή: Car Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου