Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η BMW οραματίζεται μελλοντικούς δρόμους ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα

   Μέσω του νέου της προγράμματος Vision E3 Way που έχει ως στόχο του την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής μορφής βιώσιμης μετακίνησης, η BMW και το τεχνολογικό της κέντρο BMW Group Technology Office China στην Σανγκάη της Κίνας, οραματίζονται τη δημιουργία νέων δρόμων στο μέλλον, όπου θα κυκλοφορούν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Το Ε3 προέρχεται από τις λέξεις
Elevated (ανυψωμένος), Electric (ηλεκτρικός) και Efficient (Αποδοτικός), αναφερόμενο στα χαρακτηριστικά των ειδικών αυτών δρόμων που θα βρίσκονται σε συγκεκριμένο ύψος ακολουθώντας τη διαδρομή ήδη υπαρχουσών οδικών αρτηριών των πόλεων. Σε συγκεκριμένα σημεία θα συνδέονται με τις υπάρχουσες οδικές αρτηρίες μέσω ραμπών, από τις οποίες θα εισέρχονται ή θα εξέρχονται τα ηλεκτρικά οχήματα.


   Τα δίτροχα ή τετράτροχα ηλεκτρικά οχήματα που θα κινούνται στον Ε3 Way θα αναπτύσσουν ταχύτητα 25 χ.α.ώ., η οποία θα περιορίζεται αυτόματα προς αποφυγήν ατυχημάτων. Ο δρόμος αυτός θα είναι καλυμμένος από μία οροφή, ενώ θα διαθέτει και σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας του αέρα με τη χρήση καθαρού νερού βροχής που θα συλλέγεται, και θα χρησιμοποιείται, τόσο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας μέσα στον E3 Way, όσο και για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Ο καθαρισμός θα γίνεται κατά τις ώρες που ο δρόμος θα είναι κλειστός ή κατά τις ώρες που θα παρουσιάζεται η μικρότερη κυκλοφοριακή ροή. Ο E3 Way θα μπορεί να συνδέεται με σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, κεντρικούς οδικούς κόμβους, αλλά και εμπορικά κέντρα.


Πηγή: Carscoops



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου