Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πόλη της Αυστραλίας λαμβάνει πρωτότυπα μέτρα για να αποτρέψει φαινόμενα επικίνδυνης οδήγησης

   Προκειμένου να αποτρέψει τους “θερμόαιμους” οδηγούς από το να οδηγούν επικίνδυνα σε διάφορα σημεία της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο στο Hume της Αυστραλίας αποφάσισε να εφαρμόσει ένα πρωτότυπο μέτρο για τον περιορισμό του συγκεκριμένου φαινομένου. Σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης όπου συχνά οι οδηγοί οδηγούν γρήγορα ή κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς με τα αυτοκίνητά τους, εφαρμόστηκε
στην επιφάνεια του οδοστρώματος μία ειδική ουσία, δημιουργώντας μία εξωτερική επίστρωση πάνω σε αυτό. Αυτή έχει την ιδιότητα να μην προκαλεί καμία απολύτως φθορά στα ελαστικά των οχημάτων που διέρχονται πάνω από αυτήν τηρώντας τα όρια ταχύτητας, αλλά αντιθέτως να φθείρει σε υπερβολικό βαθμό τα ελαστικά των αυτοκινήτων που ολισθαίνουν πάνω σε αυτή.
   Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος Βιώσιμων Υποδομών και Υπηρεσιών της πόλης Hume κ. Peter Waite, αν ένας οδηγός επιχειρήσει να οδηγήσει επικίνδυνα πάνω στα τμήματα του οδικού δικτύου που διαθέτουν την ειδική αυτή επίστρωση, απλά θα είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να καταφέρει να σπινάρει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του. Αν πάλι καταφέρει κάτι τέτοιο, τα ελαστικά θα καταπονηθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από ότι θα συνέβαινε σε οδόστρωμα χωρίς την ειδική αυτή επίστρωση. Οι υπεύθυνοι της πόλης κρατούν μυστικά τα σημεία στα οποία έχει γίνει εφαρμογή της ειδικής επίστρωσης, σίγουρα όμως αυτά αποτελούν σημεία με την πιο συχνή εμφάνιση οδηγικής παραβατικότητας. Η αντοχή της επίστρωσης αυτής μπορεί να φτάσει τα 10-15 χρόνια, μέχρι να χρειαστεί εκ νέου εφαρμογή της ειδικής ουσίας που την δημιουργεί.

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου