Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Tο Vision Concept δεν αναφέρεται σε μελλοντικό μοντέλο παραγωγής της Mazda με περιστροφικό κινητήρα


   Τελικά η Mazda δεν παρουσίασε φέτος στο Τόκιο ένα νέο της RX σπορ μοντέλο με περιστροφικό (wankel) κινητήρα, ούτε καν σε πρωτότυπη μορφή, όπως είχε κάνει στην ίδια έκθεση το 2015 με το RX-Vision Concept. Παρόλα αυτά παρουσίασε το πρωτότυπο Vision Concept, ένα κομψό τετραθέσιο σεντάν μοντέλο, που μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο RX που είχε παρουσιάσει το 2015, το οποίο
όμως δεν εξοπλίζεται με περιστροφικό κινητήρα. Οι ομοιότητες των δύο μοντέλων εστιάζονται στο μακρύ μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, με την καμπυλωτή οροφή, την αρκετά προς τα πίσω τοποθετημένη καμπίνα και την τονισμένη με ελαφρά προς τα κάτω κλίση μύτη. Ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Vision Concept είναι το μπροστινό τελείωμα του μακρύ καπό του κινητήρα το οποίο εξέχει πέραν της μάσκας, αλλά και τα τρισδιάστατα πίσω φωτιστικά σώματα.
   Στο εσωτερικό του νέου αυτού πρωτότυπου μοντέλου της Mazda έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια, όπου επικρατούν οι επενδύσεις δέρματος και ξύλου. Τα αναλογικά όργανα στο ταμπλό που θυμίζουν κοσμήματα και συντελούν στην δημιουργία μιας αίσθησης φυσικότητας στους επιβάτες. Δεν θα μπορούσε να λείπει και μία οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας, η οποία όμως είναι διάφανη, έτσι, ώστε όταν δεν λειτουργεί να μην μεταβάλει τις σχεδιαστικές γραμμές του μπροστινού ταμπλό.
   Και ενώ η προοπτική για την εμφάνιση ενός RX-9 φαίνεται να απομακρύνεται πάλι, μετά και τις δηλώσεις της Mazda ότι θα χρησιμοποιήσει περιστροφικούς κινητήρες μόνο για το ρόλο γεννήτριας και προκειμένου να φορτίζουν τις μπαταρίες ηλεκτρικών μοντέλων της, σύμφωνα με το Wheelsmag.com.au ένα νέο σπορ μοντέλο από την Mazda δεν θα εμφανιστεί πριν το 2020. Και αυτό γιατί η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει καν να σχεδιάζει ένα νέο μοντέλο της με περιστροφικό κινητήρα, διαδικασία που απαιτεί περίπου τρία χρόνια.
   Επίσης, ο Διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, κ. Kiyoshi Fujiwara, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία, αν και κερδοφόρος, δεν διαθέτει αυτήν την περίοδο τα απαραίτητα κεφάλαια για να τα επενδύσει στην εξέλιξη και παραγωγή ενός νέου της σπορ μοντέλου.

Πηγή: Motor1






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου