Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ο κινεζικός όμιλος στον οποίο ανήκει και η Volvo εξαγόρασε εταιρεία ιπτάμενων αυτοκινήτων (+video)

    Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Terrafugia από τον κινεζικό όμιλο Zhejiang Geely Holding Group, στον οποίο μεταξύ άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών ανήκει και η Volvo, η πρώτη αποτελεί πλέον ενεργή θυγατρική της Geely. Πρόκειται για μία εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και από το 2006 οπότε και ιδρύθηκε ασχολείται αποκλειστικά
με τον σχεδιασμό ιπτάμενων αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής εξελίσσει πρωτότυπα μοντέλα που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και αποτελούν συνδυασμό αυτοκινήτου και αεροπλάνου. Το πρώτο τέτοιο μοντέλο παραγωγής της Terrafugia αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές εντός του 2019.
   Μελλοντικά, η Terrafugia σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ιπτάμενο όχημα τεχνολογίας VTOL (Vertical Takeoff and Landing) που θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Πρόκειται για το TF-X, το οποίο εξοπλίζεται με ένα plug-in υβριδικό κινητήρα, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 800 χλμ. και τελική ταχύτητα 320 χ.α.ώ. To τετραθέσιο αυτό ιπτάμενο όχημα θα διαθέτει κατάλληλες εξωτερικές διαστάσεις, που θα του επιτρέπουν να μπορεί να μπει σε μία τυπική κλειστή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου.

Πηγή: InsideEVs



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου