Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών σκουπών φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

   Μία νέα εταιρεία προσπαθεί να φτιάξει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Dyson ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που διαθέτει πάνω στους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες, την οποία έχει αποκτήσει από την κατασκευή ηλεκτρικών σκουπών καθαρισμού στην οποία και ειδικεύεται, προκειμένου να σχεδιάσει και να εξελίξει ένα ηλεκτρικό μοντέλο αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη
εταιρεία πιστεύει ότι εισάγοντας στο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο την εμπειρία που έχει αποκομίσει από την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών, ευελπιστεί αυτό να διαθέτει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του. Βασιζόμενη στην μεγάλη αυτονομία του αυτοκινήτου της, η Dyson δεν θα προχωρήσει στην δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης οχημάτων, αλλά θα βασιστεί στο ήδη υπάρχον. Αντίθετα με τις νέες εταιρείες που, προκειμένου να κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφεύγουν στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να αγοράσουν την τεχνογνωσία των τελευταίων στον συγκεκριμένο τομέα, η Dyson θα αναπτύξει την δική της ολοκαίνουργια πλατφόρμα.
   Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dyson θα διαθέτει, όπως τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα σήμερα, και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μεταξύ άλλων, την οποία όμως δεν θα εξελίξει η ίδια, αλλά θα αγοράσει από μία τρίτη εταιρεία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μοντέλου της.

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου