Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

To νέο οκταθέσιο SUV Ascent αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο μοντέλο της Subaru (+video)

    Η Subaru παρουσίασε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το νέο της SUV τριών σειρών καθισμάτων, το Ascent, αποκτώντας πλέον παρουσία σε μία νέα κατηγορία μοντέλων για την ιαπωνική εταιρεία. Το μεγαλύτερο Subaru στην ιστορία της εταιρείας, με μεταξόνιο 2.890 χιλιοστ. και συνολικό μήκος 4.999 χιλιοστ., δανείζεται σχεδιαστικά χαρακτηριστικά
από το τελευταίο Forester, με πιο “σκληρή”, όμως, εμφάνιση, η οποία οφείλεται κυρίως στις μεγαλύτερες και πιο μυώδεις γραμμές γύρω τους προφυλακτήρες. Το Ascent βασίζεται σε μία ελαφρώς αλλαγμένη έκδοση της πλατφόρμας Subaru Global Platform, η οποία χρησιμοποιείται ήδη στα Impreza και Crosstrek, διαθέτοντας ισχυρότερους συνδέσμους. Σύμφωνα με την ίδια την Subaru, σε αυτούς οφείλονται τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και τρανταγμών στο εσωτερικό της καμπίνας.


   Το νέο Subaru Ascent διαθέτει έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο boxer βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 260 ίππους και 375 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα αυτόματο CVT ανανεωμένο κιβώτιο της Subaru οκτώ σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας.


   Στο εσωτερικό, πέραν του τριζωνικού κλιματισμού, υπάρχουν μεταξύ άλλων οκτώ USB θύρες, μία πρίζα 120V στην πίσω κεντρική κονσόλα, καθώς και 19 θήκες για ποτήρια. Το Ascent μπορεί να παραγγελθεί με δύο άνετα καθίσματα στην δεύτερη σειρά, αντί της κλασσικής διάταξης τριών επιβατών, ενώ το στάνταρ σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει οθόνη αφής διάστασης 6,5 ιντσών, με προαιρετική τοποθέτηση οθόνης αφής διάστασης 8 ιντσών.


   Οι πωλήσεις του Subaru Ascent θα ξεκινήσουν στην αμερικανική αγορά στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις Base, Premium, Limited και Touring. Η κατασκευή του μοντέλου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Lafayette στην Indiana των ΗΠΑ.


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου