Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

H Ferrari προειδοποιεί για έξοδό της από την F1, αν αλλάξουν οι κανονισμοί για τους κινητήρες



   Οι προτάσεις της Liberty Media για τους νέους κινητήρες που θα χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της Formula 1 από το 2021, έχουν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, ακόμα και από τις μεγαλύτερες ομάδες που παίρνουν μέρος στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της Mercedes και της Renault ότι κρατάνε επιφυλάξεις για το όλο θέμα, η Ferrari δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και της αποχώρησής της από την Formula 1, αν
οι κανονισμοί για τους κινητήρες της αγωνιστικής περιόδου 2021-2012 δεν την βρούνε σύμφωνη. Στην πρόσφατη διάσκεψη της ιταλικής εταιρείας για τη συζήτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, ο Πρόεδρος της Ferrari κ. Sergio Marchionne μίλησε σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να επιβάλει η Liberty Media στην Formula 1 και ειδικότερα στον τομέα των κινητήρων των μονοθέσιων. Ο κ. Marchionne είπε κατηγορηματικά ότι αν η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα οργανωθεί η Formula 1 δεν θα είναι προσοδοφόρα για την ιταλική εταιρεία και για την αγορά στην οποία αναφέρεται, τότε “δεν θα παίξει σε αυτήν”. Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο της Ferrari που αφορά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 λήγει στο τέλος του 2020.
   Οι ομάδες και οι κατασκευάστριες εταιρείες βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις με τα στελέχη της F1 και τα μέλη της FIA, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα των κινητήρων του 2021. Μάλιστα, σε επερχόμενη συνάντηση η Liberty Media αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει για την κορυφαία μορφή του τετράτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.
   Πρόκειται για την πρώτη φορά που υπό την προεδρία του Sergio Marchionne, που η Ferrari ανακοινώνει το ενδεχόμενο εξόδου της από την Formula 1, ενός θεσμού που ιστορικά είναι συνυφασμένος με την ιταλική εταιρεία. Μάλιστα, ο κ. Marchionne δήλωσε ότι μία πιθανή αποχώρηση της Ferrari από την Formula 1 θα χαροποιήσει τους μετόχους της εταιρείας, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην ισορρόπηση του ισολογισμού της.


Πηγή: motorsport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου