Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Προς πώληση η πίστα της F1 στο Interlagos της Βραζιλίας

   Η μείωση της οικονομικής ρευστότητας του δημοσίου τομέα, σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Βραζιλία, ώθησαν το Δήμο της πόλης του Interlagos να θέσει προς πώληση την πίστα Autódromo José Carlos Pace. Η συγκεκριμένη περιλαμβάνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1990 έως και φέτος στο καλεντάρι των αγώνων της Formula 1, στην οποία
συνήθως φιλοξενείται ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος κάθε χρόνο. Αυτή αποτελεί ένα από τα ακίνητα που θα πουληθούν στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης μέρους της δημόσιας περιουσίας της Βραζιλίας.
   Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές για την απόκτηση της πίστας του Interlagos, τόσο μέσα από τη χώρα, όσο και από το εξωτερικό, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και το πρώην αφεντικό της Formula 1 κ. Bernie Ecclestone. Στην πώληση τίθεται ως όρος, ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν σε μακροχρόνια βάση την συνέχιση της διοργάνωσης αγώνων Formula 1 στο Interlagos. To εν ισχύ συμβόλαιο της πίστας με την Formula 1 εξασφαλίζει την διεξαγωγή αγώνων μέχρι το 2020. Παρόλα αυτά για να συνεχίσουν να φιλοξενούνται αγώνες και μετά το 2020, θα πρέπει να γίνουν εργασίες αναβάθμισης της πίστας και των εγκαταστάσεών της. Ήδη έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν νέα γκαράζ τα οποία θα είναι έτοιμα πριν τον αγώνα του 2018, ενώ τα εισιτήρια του φετινού αγώνα κοντεύουν να εξαντληθούν, με την προσέλευση των θεατών να αναμένεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

Πηγή: Autosport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου