Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

O Walter Rohrl θεωρεί επικίνδυνη την συνέχιση της εξέλιξη της 911 GT2 RS στο Nurburgring

   Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Drive, o δοκιμαστής οδηγός της Porsche κ. Walter Rohrl, δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει από την εταιρεία να αποκλείσει τον ίδιο από τις δοκιμές εξέλιξης της 911 GT2 RS που γίνονται τελευταίο καιρό στην πίστα του Nurburgring. O λόγος που ο 70-χρονος επαγγελματίας οδηγός αγώνων με ιδιαίτερα μακρά ιστορία και διακρίσεις σε αγώνες ράλι αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί πλέον να πιέζει το συγκεκριμένο μοντέλο επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας μέσα στην πίστα που είναι γνωστή και ως “Πράσινη Κόλαση”, είναι
ότι ο ίδιος θεωρεί ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πλέον υπερβολικά γρήγορο. Ο κ. Rohrl ανέφερε ότι περνώντας με 295 χ.α.ώ. από την καμπή Schwedenkreuz και με 270 χ.α.ώ. από την καμπή Fuchsrohre, απλά δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Αναφέρθηκε επίσης και στα ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια στα συγκεκριμένα σημεία της πίστας, και όχι πάντα από λάθος των οδηγών.
   Ο κ. Walter Rohrl επισήμανε ότι η χαμηλή κάθετη δύναμη στο αμάξωμα που δημιουργείται από τα αεροδυναμικά βοηθήματα των μοντέλων παραγωγής είναι βασική αιτία που οι γρήγοροι γύροι μέσα στο Nurburgring έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνοι. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche 911 GT2 RS καταφέρνει να δημιουργεί 416 κιλά κάθετης δύναμης στο αμάξωμά της, που όμως είναι λίγη σε σχέση με αντίστοιχα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
   Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος και του τμήματος GT μοντέλων δρόμου της Porsche κ. Dr Frank-Steffen Walliser φαίνεται να μην συμμερίζεται τις ανησυχίες ενός από τους θρύλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, λέγοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πιέζει τα μοντέλα της προκειμένου αυτά να κατακτήσουν νέα ρεκόρ χρόνου στο Nurburgring. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να σταματήσει αυτό.
   Και για να μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι ο Walter Rohrl ανέπτυξε… φοβίες στα 70 του χρόνια, απλά να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών στο Group B το 1982, κατηγορία που καταργήθηκε αργότερα λόγω επικινδυνότητας εξαιτίας της μεγάλης ιπποδύναμης των αυτοκινήτων, ενώ σε 24ωρο αγώνα αντοχής στο Nurburgring στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όπου επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με ισχυρή βροχή και ομίχλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Rohrl αντιμετώπιζε τις στροφές βάση του χρόνου.

Πηγές: Drive & Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου