Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η Μ. Βρετανία προχωρά άμεσα σε αύξηση της φορολογίας στα diesel αυτοκίνητα

   Στο πλαίσιο διαφόρων μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, προκειμένου να ωθήσει τους πολίτες της στη χρήση αυτοκινήτων με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, προβλέπεται και η επιβολή μίας σημαντικής αύξησης στη φορολόγηση των νέων diesel αυτοκινήτων. Το νέο αυτό φορολογικό πλάνο για τα diesel μοντέλα θα παρουσιαστεί αναλυτικά στον Φθινοπωρινό Προϋπολογισμό της χώρας. Σύμφωνα με τους Financial Times,
ο βρετανός καγκελάριος Phillip Hammond έλαβε την απόφαση για την αύξηση της φορολογίας των diesel αυτοκινήτων, θεωρώντας την ως την καλύτερη επιλογή για την χρηματοδότηση του κρατικού προγράμματος βελτίωσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.
   Έτσι, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η αύξηση της φορολογίας στα diesel θα επιβληθεί ως αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας (VAT) ή με κάποια άλλη μορφή. Πάντως, οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Μ. Βρετανία έχουν σημειώσει πτώση κατά 14,9% από τις αρχές του έτους μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κυβερνητικές δηλώσεις που τάσσονται κατά της κυκλοφορίας αυτών. Μάλιστα, οι κάτοχοι diesel οχημάτων τεχνολογίας Euro 4 και παλιότερης υποχρεούνται ήδη στην καταβολή επιπλέον 11,3 ευρώ για την κυκλοφορία τους στο κέντρο του Λονδίνου, με τον Δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας να σκέφτεται να επιβάλει το συγκεκριμένο επιπλέον τέλος κυκλοφορίας για τα diesel και σε περισσότερες περιοχές της πόλης, πέραν του κέντρου.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου