Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Μονοθέσιο της Red Bull F1 ανεβαίνει λιθόστρωτο δρόμο των Άλπεων ηλικίας 200 ετών (+video)

   Η αγωνιστική ομάδα της Red Bull στην Formula 1 έχει κάνει “παράδοση” της εμφανίσεις μονοθεσίων της σε μέρη στα οποία δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τα φανταστεί να οδηγούνται. Σε συνέχεια του περσινού εγχειρήματός της, για το οποίο μετέφερε το μονοθέσιο RBR του 2011 σε χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας, για να ανέβει και να κατέβει στα χέρια του Max Verstappen μία χιονισμένη πλαγιά φορώντας μάλιστα και αλυσίδες, αυτή τη φορά
επιστράτευσε τον Ελβετό πιλότο Sebastien Buemi και την RB8 για να ανέβει τον δρόμο Tremolastrasse. Πρόκειται για έναν λιθόστρωτο δρόμο στις Ελβετικές Άλπεις που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, δίπλα σε ένα μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι. Ο συγκεκριμένος δρόμος διαθέτει πλήθος κλειστών καμπών, ενώ το ανώτερο σημείο του βρίσκεται σε υψόμετρο 2.134 μ. Λόγω του υψομέτρου αλλά κυρίως λόγω της επιφάνειας του δρόμου που αποτελείται από πέτρες, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα για το μονοθέσιο και τον οδηγό του, ίσως πιο δύσκολο και από το ανεβοκατέβασμα μιας χιονισμένης πλαγιάς.


   Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, παρόλο που οι τροχοί της RB8 σπίνιαραν συνέχεια, τελικά ο ελβετός πολύπειρος πιλότος κατάφερε και μας χάρισε μερικά πολύ όμορφα και μοναδικά πλάνα από την ιδιαίτερη αυτή ανάβαση.
  

Πηγή: Carscoops




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου