Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

H Ford πατεντάρει σύστημα αυτόνομης οδήγησης για εκτός δρόμου οχήματα

   H Ford κατέθεσε πρόσφατα αίτημα κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων για ένα νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που εξέλιξε η ίδια. Ενώ μέχρι σήμερα όλα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που έχουν παρουσιαστεί αφορούν κίνηση σε ασφάλτινο οδικό δίκτυο, το νέο σύστημα που ανέπτυξε η Ford αφορά οχήματα που κινούνται εκτός δρόμου. Αυτό αναλαμβάνει να αναγνωρίζει το είδος της επιφάνειας στην οποία βρίσκεται το όχημα, για παράδειγμα
χώμα, άμμος, λάσπη, χαλίκια, αλλά και να εκτιμά τα εμπόδια που αυτό μπορεί να συναντήσει, βράχους ή χαντάκια, και το αν δύναται να περάσει πάνω ή μέσα από αυτά. Σύμφωνα με την Ford, το συγκεκριμένο σύστημα που επιθυμεί να πατεντάρει περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή ο οποίος έχει πρόσβαση σε μία “μνήμη όπου αποθηκεύονται οδηγίες και οι οποίες εκτελούνται από αυτόν”.
   Αν και στα σχέδια που κατέθεσε η Ford για την σχετική αίτηση κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων εμφανίζεται ένα pickup μοντέλο, η εταιρεία δηλώνει ότι το συγκεκριμένο πρωτοποριακό σύστημα αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου μπορεί να εξοπλίσει οποιασδήποτε κατηγορίας επιβατικό ή εμπορικό όχημα, όπως ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό, ένα SUV, ένα ταξί, ένα λεωφορείο, ένα μικρό van, κ.τ.λ. Πάντως η Ford ανακοίνωσε ότι η κατοχύρωση νέων πατεντών που αφορούν καινοτόμες ιδέες αποτελούν μία συνήθη διαδικασία για την βιομηχανία γενικότερα, ενώ δεν αποτελούν απαραίτητα προάγγελο νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων ή νέων προϊόντων.
  

Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου