Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

H Pirelli κατασκευάζει ένα μοναδικό ελαστικό για το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο


   Η Pirelli παρουσίασε ένα νέο της ελαστικό, το Stelvio Corsa, που ανήκει στην σειρά της Pirelli Collezione. Σε αυτήν περιλαμβάνονται μοντέλα ελαστικών αποκλειστικά για εξεζητημένα ιστορικά αυτοκίνητα, όπως το Cinturato CN72 για ιστορικά μοντέλα της Maserati, αλλά και τα P7 και
CN36 για τα ιστορικά μοντέλα της Porsche.. Η διαφορά με το Stelvio Corsa είναι ότι αυτό θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Ferrari 250 GTO και μόνο στις διαστάσεις 215/70 R15 98W για τους τροχούς του εμπρός αξονά της και 225/70 R15 100W για τους τροχούς του πίσω αξονά της. Πρόκειται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο ηλικίας 65 ετών εκτιμάται στα περίπου 34,2 εκατ. ευρώ.

   Η Pirelli κατάφερε να κρατήσει ίδιο τον σχεδιασμό του πέλματος του ελαστικού, αλλά και των πλαϊνών του με τα ελαστικά που πρωτοφόρεσε η Ferrari 250 GTO, όταν βγήκε από το εργοστάσιο στο Maranello. Παρ’ όλη την εξωτερική ομοιότητα με το τότε ελαστικό της δεκαετίας του ’60, το νέο Stelvio Corsa διαθέτει εξελιγμένης τεχνολογίας γόμα για καλύτερη πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα, αλλά και υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αξιοπιστίας. Οι σχεδιαστές του ελαστικού αυτού φρόντισαν επίσης τα χαρακτηριστικά του να συμβαδίζουν με εκείνα του παλιού, προκειμένου να συνεργάζεται με την αυθεντική ανάρτηση της Ferrari 250 GTO, αλλά και γενικότερα να ταιριάζει στην μηχανική του μοντέλου.


Πηγή: AutoClassics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου