Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Έρευνα αποδεικνύει έως και 75% απόκλιση μεταξύ εργοστασιακών τιμών κατανάλωσης και πραγματικών

   Αποκαλυπτικά είναι τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία Carly, σχετικά με το πόσο αποκλίνουν οι εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης, με την πραγματική κατανάλωση των αυτοκινήτων σε συνθήκες καθημερινής χρήσης. Η συγκεκριμένη εταιρεία, που δραστηριοποιείται
σε εφαρμογές ασύρματης διασύνδεσης αυτοκινήτων, δημοσίευσε τα δεδομένα περισσότερων από 1 εκατ. αυτοκινήτων παγκοσμίως, στα οποία βασίστηκε η συγκεκριμένη έρευνα. Σύμφωνα με αυτά, η διαφορά των εργοστασιακών τιμών κατανάλωσης και των πραγματικών φαίνεται να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, στο χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία Carly, τις πιο μεγάλες αποκλίσεις εμφάνισαν τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα το 2016, στα οποία παρατηρήθηκε κατά μέσο όρο απόκλιση της τάξης του 75% μεταξύ εργοστασιακών και πραγματικών τιμών κατανάλωσης, με τις τελευταίες να είναι υψηλότερες. Αυτό μεταφράζεται σε ένα επιπλέον κόστος της τάξης των 933 ευρώ ανά έτος σε καύσιμα, από το ποσό που είχε αρχικά υπολογίζει να ξοδεύει ο κάτοχος του αυτοκινήτου με βάση την εργοστασιακή κατανάλωσή του, για ένα μέσο οδηγό που διανύει με το αυτοκίνητό του 19.300 χλμ. κάθε χρόνο.

   Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιοποιείται έξι περίπου μήνες μετά την παρουσίαση από πλευράς Ε.Ε. μιας νέας πιο ρεαλιστικής μεθόδου μέτρησης της κατανάλωσης των νέων μοντέλων ελαφρών οχημάτων WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), η οποία αντικαθιστά την παλαιότερη NEDC (New European Driving Cycle) που βασιζόταν σε εργαστηριακές δοκιμές και μετρήσεις. Η μέθοδος WLTP θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται υποχρεωτικά από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων από τον ερχόμενο Αύγουστο.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου